Sådan var det, da jeg opdagede, at jeg led af impotens

Det var en hård pille at sluge, uden at det er ment som et ordspil. Jeg har altid betragtet mig selv som en viril, mandig mand. Men der stod jeg så på lægens kontor og fik at vide, at jeg havde et problem med erektil dysfunktion, bedre kendt som impotens. Det var et knusende slag mod mit ego.

Jeg vil ikke lyve, det tog mig et stykke tid at acceptere min nye virkelighed. Jeg gik i mange dage og var ked af det, grænsen til deprimeret. Jeg havde ikke lyst til at snakke med nogen, ikke engang min kone. Når vi lagde os i seng sammen, blev jeg hver gang mindet om, at jeg var impotent. Det fik mig til at føle mig som den største fiasko. Jeg tænkte tit på, om jeg overhovedet var en rigtig mand?

 

Vi fik snakket om det

Vi besluttede os for at undersøge de behandlinger og muligheder, der findes for mænd med min sygdom. Impotens er faktisk ret almindeligt, så der er heldigvis en række måder at behandle det på. Vi prøvede et par ting og fandt til sidst noget, der virkede for mig.

Det har været en hård vej, men jeg er langsomt ved at genvinde min selvtillid. Jeg er ikke længere bange for at tale om min impotens, og jeg er taknemmelig for at have en kone, som har støttet mig gennem hele processen.

Min kone og jeg endte faktisk med at opsøge en terapeut. Det var som om, at når vi i starten bare snakkede om det hende og jeg, så blev det en meget betændt samtale for mit vedkommende. Jeg lukkede mig nok ret meget inde i mig selv, selvom min kone blot prøvede at få mig til at sætte ord på mine følelser.

Sammen med en dygtig terapeut kunne vi til sidst tale om min impotens på en mere konstruktiv måde. Det var stadig svært, men det var et skridt i den rigtige retning.

Hvis du kæmper med impotens, skal du ikke være bange for at tale med din læge eller søge terapi. Impotens er et almindeligt problem, der påvirker mange mænd, men der er måder at behandle det på og få dit liv tilbage på sporet. Du må aldrig tro, at du er mindre mand, blot fordi du som så mange andre lider af impotens. Det er naturligt og helbredligt, bare du søger hjælp!