Messiaskirkens Koncertkor (MKK)

Koret blev grundlagt i 1957 af Messiaskirkens daværende organist, Arne Bertelsen, og koret kan således fejre 60 års jubilæum i 2017.
Fra 1983-2003 var kirkens næste organist, Ib Bindel, korets dirigent, og siden juli 2003 er koret blevet ledet af kirkens nuværende organist, Krisztina Vas Nørbæk.

MKK blev stiftet under navnet Messiaskirkens Ungdomskor, og fra begyndelsen har koret været tilknyttet Messiaskirken, Hartmannsvej 46, 2920 Charlottenlund, hvor vi holder prøve i kirkesalen hver torsdag kl. 19.30-22.00. Koret har ca. 60 medlemmer.

Repertoire
MKK er et blandet kor med et stort repertoire, hvoraf en væsentlig del er kirkemusik. Siden korets grundlæggelse har vi tidligere hvert år omkring advent opført Händels "Messias" og før påske de store oratorier af fx Bach, Schubert, Brahms o.a. - alle med solister og musikere fra professionelle orkestre.
Praksis de senere år er, at MKK ved advemt opfører i lige årstal Händels "Messias" og i ulige årstal tilsvarende koncerter med et eller flere store eller mellemstore værker af andre komponister. I december 2017 præsenterede koret således 4 kantater af Bach, Händel og Vivaldi. Alle adventskoncerter er traditionen tro med professionelle solister og musikere. Koncerter ved påske/forår er desværre ikke mere med orkester, da kirken har skåret ned på det økonomiske tilskud.

Koret medvirker ved traditionsrige musikgudstjenester 4-7 gange om året - det vil sige særlige gudstjenester som fx konfirmationer, høst-, lys- og juleaftensgudstjeneste, hvor stort kor er ønskeligt. Ved Gentofte Kommunes Kulturdage i juni præsenterer vi gerne vores rejseprogram ved en festlig sommerkoncert.

Herudover har koret større og mindre lejlighedskoncerter, hvor kirkemusikken er mindre fremherskende: Fx har vi optrådt på Hofteatret til Københavns kulturnat, og julekoncerter på plejehjem er nu fast tilbagevendende i december måned.

Indspilninger
MKK har indspillet en LP ved navn "ældre og unge synger nyt og gammelt", og på selskabet EMI Classics har koret indspillet en CD med komponisten Frederik Magles julekantate, "Et Nyfødt Barn Før Evighed Gud" for voksenkor, børnekor, solister, brassband og orgel. Værket blev komponeret i anledning af Kulturbyåret 1996 og indspillet 3.-6. oktober 1997 i Messiaskirken. I 2001 blev Händels "Messias" optaget live ved koncertopførelsen. I 2005 medvirkede koret på CD'en med John Tchicais kantate ”Hymne til Sofia”. I de senere år er de fleste større koncerter blevet optaget digitalt i høj kvalitet fortrinsvis til internt brug.

Bach-koncert med adventskantater i Messiaskirken den 29.11.2009
Video: Bach Kantate BWV 147, Herz und Mund und Tat und Leben

Video: Bach Kantate BWV 147, Wohl mir, dass ich Jesum habe

Rejser
MKK rejser næsten hvert år på koncertturne i enten ind- eller udland - til tider efter invitation. Vi har bl.a. givet koncerter i flere byer i Norge, Sverige, Finland, Ålandsøerne, England, Skotland, Østrig, Holland, Tyskland, Rusland, Italien, Tjekkiet, Gran Canaria, Spanien og Mallorca. I efteråret 2002 var vi igen en tur i Tyskland, og i sommeren 2003 har vi besøgt England og Wales. I 2005 gik turen til Ungarn, i 2007 til Polen, i 2009 til Østrig og i 2011 til Skotland. For nylig har vi i 2013 været i Spanien (Andalusien) og i 2015 i Island. Efter 3 udlandsrejser i træk med fly, havde koret i 2017 valgt at tage på en lang bustur til Normandiet.
I 2019 håber vi at komme på endnu en rejse til Ungarn.

Gennem en årrække har koret fast hvert andet år – i lige årstal – været på en kort rejse i Danmark, senest i 2008 og 2010 til Vestjylland (henhv. Ringkøbing og Mors/Thy), i 2012 til Bornholm og i 2014 til Sønderjylland. 2016 var ingen undtagelse, og turen gik denne gang til Himmerland og Læsø, og i 2018 stod der også en del kilometer på landevejene på menuen, da turen gik til Djursland og Samsø.

Medlemmer
MKK er en forening med generalforsamling og valgt bestyrelse, og alle interesserede kan blive medlemmer - der er dog en gensidig og kontingentfri prøvetid på 1 måned. Der kræves en stemmeprøve ved optagelse som medlem. Kontingentet i 2018 er 65 kr. pr. måned. Nye medlemmer er meget velkomne i alle stemmegrupper.
Desuden har vi en venneforening tilknyttet koret. Kontingent for venneforeningen er 100 kr. pr. år.

Ønsker du at blive medlem eller at engagere koret til en koncert, kan du rette henvendelse til korets dirigent eller formand.